Bir ramazan bayramını da geride bıraktık. Geçmiş ramazan bayramınızı kutlayarak bayramda yeni yazılar yazamadığım için özür diliyorum. Yazılarımıza aynı şekilde devam ediyoruz.
Özellikle wordpress benzeri hazır sistemler kullanıyorsanız yazınızı ekledikten sonra etiket ekleme kısmından da etiketlerinizi mutlaka ekliyorsunuzdur. Peki, sitemizde yazılarımıza etiket eklerken nelere dikkat etmeliyiz ve etiketlerimiz nasıl olmalıdır?
WordPress’ten örnek vermeye devam edelim. Bir etiket eklediyseniz bu, o etiket başlıklı bir sayfa anlamına geliyor. Yani google’da fazladan bir index olduğunu düşünebiliriz. (Hemen aklımıza ne kadar fazla etiket eklersek o kadar çok google’da indeximiz olur, çok avantaj sağlar diye düşünmeyelim; bunları birazdan açıklayacağız.)
Örneğin bu yazımızın başlığı “Sitemize etiket eklerken nelere dikkat etmeliyiz?” şeklinde. Bir hataya çok düşüyoruz öncelikle. Biz etiket eklerken etiketlerimiz (Etiketler arasına virgül koymak farklı etiketleri ayırmak anlamına gelmektedir.) kesinlikle şöyle olmamalıdır: sitemize, etiket, eklerken, nelere, dikkat, etmeliyiz. Bu şekilde her kelimeyi ayrı ayrı etiket olarak eklememiz tamamen gereksizdir ve bu etiketlere tabiri caizse çöp diyebiliriz.
Biliyoruz ki genelde hitlerimizin çoğunluğu google’dan geliyor. Her bir etiketin de sitemizde aynı başlıklı bir sayfa olduğunu da söyledik. Yani etiketin sitenizdeki sayfası o etiketle alakalı yazıları alt alta gösteren bir arama sayfası da diyebiliriz. Bu nedenlerle etiketlerinizin söz grubu veya cümle şeklinde olması sizin için çok daha iyi olacaktır. Aranma hacmi olan (yani googleda hiç aranmayan veya aranma oranı hiç olmayacak olan etiketler eklemek mantıksızdır) söz grupları veya cümleler tercih etmeliyiz ki yazımıza ulaşım daha yüksek ve kolay olsun.
ConversionConversion EmoticonEmoticon