k

Korsan Sitelere Kötü Haber


Belki de internetin beyni ve kalbi olarak nitelendirebileceğimiz Google geçen aydan beri korsan sitelere büyük bir savaş açmış durumda. Derin internete girmeyen hemen hemen her internetin Google tarafından indekslenmeye yani gösterilmeye devam ettiğini biliyoruz.
Ancak Google aldığı yeni bir karar ile korsan içerik yayınlayan siteler ile etkileşimini kesecek ve onları engelleyecek. Aslında oldukça iyi bir karar olarak görünse de, bu yenilik birçok internet sitesi ve otorite tarafından pek de hoş bir şekilde karşılanmadı.
Google’dan önce Paypal ve Mastercard gibi önemli birkaç marka da daha önce korsan içeriğe sahip olan şeylere savaş açmıştı. Hatta öyle ki Google için yapılan açıklama tam anlamıyla şuydu: “Google hiç bir zaman, internet korsanlığıyla mücadele de bu kadar yoğun çalışmamıştı.” Bu da demek oluyor ki Google gerçekten bu sefer bu işi oldukça ciddiye alıyor ve ilerleyen zamanlarda birçok engelleme gelmesi mümkün gibi görünüyor.
Ayrıca yapılan açıklamada geçtiğimiz aylarda yaklaşık 14 milyon korsan sitenin de engellendiği aktarıldı. Bu da kayda değecek kadar büyük bir miktar olmasıyla dikkat çekiyor.
Previous
Next Post »