k

SEO Açısından Bir Sitenin Logosu Nasıl Olmalı?


SEO Açısından Bir Sitenin Logosu Nasıl Olmalı? Diyelimki bir blog sayfası açıyorsunuz. Web masterlara yönelik bir blog sayfası. CSS / XHTML olacak şekilde kodlanmak üzere site elinize geldi. Bu aşamadan sonra kodlama yaparken her adımda seo kriterlerini göz önünde bulundurmalısınız. Şimdi bir örnekle seo kriterlerine uygun logo nasıl yerleştirilir ona bakalım. diyelimki logonuz şu şekilde olsun.

Seo açısından arama motorlarında üst sıralarda çıkabilmek için istediğiniz kelimeler seo ve webmaster olsun. Logoda bu kelimeleri vurgulamamız gerekiyor.

Peki bunu dorsu bir şekilde nasıl yapabiliriz. Genelde bu kouda arkadaşlar yanlış yöntemle bu işi yapmaktadırlar. İki örnekle yanlış ve doğru bir şekilde logo, seo açısından doğru bir şekilde nasıl yerleştirilir onu inceleyelim.
YANLIŞ LOGO YERLEŞİMİ:
Aşağıdaki kodla tek yaptığınız sitenize SEO başlığına sahip bir bağlantı ve resim koymaktır. Burada SEO kelimesi vurgulanmamış ve bağlantı normal bir bağlantıdan farksızdır.
HTML KODU:
 
<a href="index.html" title="seo"><img src="images/logom.png" alt="seo" /></a>
DOĞRU LOGO YERLEŞİMİ:
SEO açısında tasarımlarınızda başlık etiketleri (h1, h2, h3 vb. ) olması büyük önem arzeder. Arama motorları bu başlıklar arasında girilen verileri, sitenin yoğunlaştığı kelimeler olarak algılar. İşte bu yüzden logo yerleşimi sırasında bu başlıkları kullanmak bizim için önemlidir. HTML ve CSS kodları yardımıyla seo açısından uygun logo yerleşimiz aşağıdaki gibi olmalıdır. Bu sayede istediğiniz kelimeleri vurgulamış olursunuz.
HTML KODU:

?
1
2
3
4
<strong style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; background-color: transparent;"><div id="logo">
   <h1><a href="index.html"title="Seo">seo</a></h1>
   <p>Webmaster</p>
</div></strong>
 CSS KODU:
 ?
?
1
2
3
#logo {float:left;width:200px;height:71px;}
#logo h1 a{display:block;width:200px;height:71px;background: url(images/logom.png) no-repeat;text-indent: -999em;}
#logo p{display:none;}
Bu kodlar sayesinde sitemizde logo görülecektir. Arama motorları siteye geldiğinde h1 ile ardından içerik olan p etiketleriyle vurgulanmış seove webmaster kelimelerini algılayacak bu sayede bu kelimelerde sizi üst sıralara taşıyacaktır.
Previous
Next Post »