k

Anahtar Kelime nedir? Anahtar Kelime nasıl bulunur?


Anahtar kelime nedir?

Anahtar kelimeler blogculuk da olsun ya da web sitelerinde olsun olmazsa olmaz Seo stratejilerinden birisidir. Öncelikle anahtar kelime nedir? onu açıklayalım Anahtar Kelime; belli bir arama hacmine sahip arama motoru üzerinde çok fazla arama almış kelimeler demektir. Biliyorsunuz ki web sitelerinin en büyük olayı web sitesinin almış olduğu trafik yanı ziyaretçi sayısıdır. Eğer doğru Anahtar kelimeler üzerine çalışmalar yapılırsa bloglar arama motorları üzerinden aklınızın alamayacağı kadar büyük trafikler elde edebilirler. Bu yüzden bloglarınızda yazılarınızda olsun ana sitenizde olsun ballı başlı anahtar kelimeleri hedeflemelidirler. Ayrıca anahtar kelime hedefleyen bloglar çok daha büyük bir başarı potansiyeline sahiplerdir. Anahtar kelimenin ne olduğunu açıkladık simdi de biraz anahtar kelimeleri hangi yöntemlerle buluruz onu anlatalım.

1- Google Anahtar Kelime aracı ile Anahtar Kelime nasıl bulunur?

Anahtar kelime bulabilmeniz içi en faydalı dostunuz da yine aslında Google’dır. Google sayesinde çok güzel anahtar kelimeleri bulabiliriz.

Anahtar kelimeler için ilk kullanabileceğiniz en büyük yöntem Google tarafından sunulan anahtar kelime aracıdır. Çoğu Nıche planlaması yaparken bu araçtan yardım alınır. Bu sayede hedefsiz bloglar ve web siteleri oluşturmak yerine kaliteli bloglar ve büyük ziyaretçi topluluğuna hitap eden web siteleri oluşturabiliriz. Anahtar kelimeler için sadece bu araçtan faydalanılmaz bunun yanı sıra başka servislerde kullanılabilir ancak bu servislerin geneli ücretli servislerdir. Ayrıca sadece ücretli olması bir etken değil, bunun yanı sıra bu servislerin çoğu hep yabancı dilli servislerdir. Bu yüzden Google’ın sunduğu anahtar kelime aracı bizlerin tercihi olmuştur. Google anahtar kelime aracı yazarak bu araca Google aracılığı ile erişebilir çeşitli varyasyonları düzenleyerek istediğiniz anahtar kelimeler hakkında fikirler edinebilir onların aylık aranma hacmini görebilir bunun ne kadar sitenize trafik getirebilecek bir anahtar kelime olduğunu saptayabilirsiniz. Google anahtar kelime aracı oldukça açık ve sade bir tasarıma sahip olduğu için açıklamamıza gerek yok eğer sorularınız olursa aşağıda ki yorum kutusu aracılığı ile sorabilirsiniz.

2-Otomatik tahmin ile Anahtar kelime nasıl bulunur?

Diğer bir anahtar kelime aracımız da yine Google’ın kullanıcılara sunduğu otomatik tahmin sistemidir. Otomatik tahmin sistemi genelde kullanıcılar tarafından en çok aranan kelime ve kelime öbeklerini gösterir. Örneğin; Google a araba yazdığınızda boşluk içerisinde en çok arananlar tek tek aşağı doğru sıralanır. Bu sayede en çok aranan kelimeler üzerinde içerikler oluşturarak anahtar kelime fikirleri edinebilirsiniz.
Previous
Next Post »

2 yorum

Click here for yorum
Unknown
admin
15 Nisan 2013 04:03 ×

Çok güzel anlatmışsınız başlangıç seviyesi için gayet öğretici eğer seo hakkında daha yüksek seviye bilgi isterseniz şu makaleye göz atın derim http://www.uzmangundem.com/seo-nedir-guncel-seo-teknikleri-nelerdir-43.html

Reply
avatar
Unknown
admin
15 Nisan 2013 13:00 ×

Teşekkürler güzel makale.

Reply
avatar