k

Web sitesi satarken nelere dikkat etmeli?


Gerekse maddi nedenler gerekse projenizi artık ilerletememe gibi nedenlerden dolayı blogunuzu satmak isteyebilirsiniz. Bu durumda web sitenizi tam olarak nasıl satmanız gerektiği konusunda dikkat atmanız gereken bazı ipuçları vardır.
Web sitenizi sattıktan sonra sizinle olan ılıksısının tamamen bitmesi önemlidir bu yüzden öncelikle domain olmak üzere tüm her şeyin kendi adınızdan çıkmasını sağlayın buna hosting de dahildir. Bu hesaplar sızın adınıza kayıtlı olduğu için eğer ki sattıktan sonra bunlar sızın üzerinizde kalırsa sizden sonraki site sahibi yasal olmayan bir şeyler yaparsa bunların yükümlülüğü tamamıyla size kalır.
Bu yüzden tüm hesapların elinizden çıkması sadece yeterli değil adınızdan da tamamıyla silinmiş olmasına önem gösteriniz. İşlemler mutlaka transfer ile olmalıdır eğer transfer ile değil de kullanıcı hesaplarınızın şifresini verirseniz bu kişi sizin adınıza domain kaydı yapabilir. Bu da yasal değil ise eğer yine yükümlülüğü sizde kalacaktır. Bu yüzden web sitenizi satmadan önce mutlaka bu adımlara dikkat etmeli ve buna uygun şekilde web sitenizi satmalısınız.
Previous
Next Post »