k

CodeTwo’dan Bilgisayarlar İçin QR Kod Okuyucu


Bir önceki yazımızda QR kodların ne olduğundan ne işe yaradığından kısaca bahsetmiştik. QR kodlar aslen akıllı telefonlara yüklenen QR kod okuyucu uygulamalar yardımı ile çözülüp kullanılabiliyor. Fakat ya akıllı telefonumuz yoksa veya böyle bir yazılıma sahip değilsek? İşte bu durumda dilerseniz QR kodlarını bilgisayarınızdan da bu tanıtacağımız program yardımı ile okutabilirsiniz.


CodeTwo’dan QR Code Desktop Reader isimli QR kod okuyucu programı bilgisayarınıza yükledikten sonra eğer bilgisayar ekranınızda yer alan bir kod var ise “From screen” butonu ile ekranda QR kodun alanını dikdörtgen içine alarak bu kodu taratabiliyorsunuz. Ama bunun dışında bir QR kod örneğin bir resim dosyası şeklinde bilgisayarınızda yüklü ise bu dosyaları da “From file” butonunu kullanarak okutabiliyoruz.


Programda okuttuğunuz kodlar anında çözülerek site adresleri veya kodlanan herhangi bir metin hemen önünüze geliyor. Eğer bir internet adresi ise “Copy to clipboard” diyerek kopyalayıp tarayıcınızdan ulaşabiliyorsunuz.


Programı resmi sitesinden indirmek için kullanabileceğiniz adres:

Previous
Next Post »