k

Web Tabanlı Online Oyunlar 2013


Web tabanlı online oyunlar internet dünyasına bu yılda damgasını vurmaya devam ediyor. Çok kaliteli grafikleri ve stratejileri ile arkadaşlarınız ile birlikte oynayabileceğiniz harika oyunlar var. Oyun dünyasını tam olarak takip edemesem de, online oyun severler için yapmış olduğum bir takım araştırmalar sonucunda internet dünyasında en çok sevilen web tabanlı online oyunlarısizler için derledim. Bu derlemede unuttuğum, eksik yazdığım yada bilmediğim  oyunlar olabilir eğer sizin çok tutulan oyunlar ile ilgili bilginiz varsa yorum olarak yazmanız halinde onları da oyun ile ilgili birkaç kelime tanıtıcı yazı ekleyerek arşivimize ekleyebiliriz. Oyun severler için güzel bir arşiv olduğunu düşündüğüm bu derlemeyi umarım beğenirsiniz. İyi Oyunlar :)
Travian 2
Travian 2, Tüm dünyada en çok oynanan tarayıcı oyunlarından biri olan Travian Ülkemizde de hatırı sayılır bir oyuncu kitlesine sahip. Alman yapımı olmasına rağmen Türkçe dil desteği de var.
1%2520travian%25202 Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Pirate storm
Pirate storm, Denizlerde geçen maceralarıyla deniz savaşları yapabileceğiniz ve tarayıcı (browser) üzerinden oynayabileceğiniz harika bir web tabanlı strateji oyunudur.
2%2520pirate storm Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
LanistaWars
Lanista, Roma’da gladyatör takımının menajerinin ünvanıdır. LanistaWars ‘da bu konsepte uygun bir şekilde tarihi bir doku üzerine inşa edilmiş web tabanlı bir oyundur. LanistaWars ‘da  Oyuncu gladyatörlerden oluşan takımı ile başarılar elde ederek oyun dünyasında ki saygınlığını arttırmaya çalışır.
3%2520lanista wars Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Ministry of war
Ministry of War (MoW) , harika bir tarayıcı (browser) tabanlı online strateji oyunudur. Mükemmel  grafikleri, hikayesi ve oynanabilirlik zevki ile en iyi mmorts yani gerçek zamanlı online strateji oyunlarının başında geliyor.
4 Ministry of War Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Rexwars
Rexwars,  ilk Türk yapımı online strateji oyunudur. Türkiye toprakları üzerinden seçilen bir köyün geliştirilip, diğer köylerle yapılan savaşlar sonucu hükümdarlığa uzanan bir hikayesi vardır. Bir nevi Osmanlı Devletinin kurululduğu zamanları anlatmaktadır.
5%2520rexwars2 Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Senatör online
Senatör online, kaos çağı web tabanlı online strateji oyunudur. Türkçe dil desteği olmakla beraber İnternet Explorer,Firefox ve Chrome üzerinden ücretsiz olarak oynayabilirsiniz. Oyunda sizin göreviniz senatör okulundan yeni mezun olmuş bir öğrenci olarak ailenin ve ülkenin adına savaşmak hem mevcut isyanları bastırmak hemde ülkenin topraklarını olabildiğince genişletmek olacak.
6%2520senator online Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
 Call of gods
Call of Gods, mmorpg  ve slg oyun türlerini içerisinde barındıran ücretsiz bir web tabanlı online oyundur. Ayrıca tarayıcı tabanlı oyunlar arasında rpg ve slg unsurlarının birleştirilmesiyle oluşturulmuş ilk tarayıcı(browser) oyunlarından biridir. Oyun Tanrıların kendi aralarında yaptığı sonu gelmez savaşları konu almaktadır.
7%2520call of gods Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Efsane:Ejderhalar Mirası
Efsane: Ejderhalar Mirası tarayıcı(browser) üzerinden ücretsiz ve herhangi bir istemci indirmeden oynanabilen bir mmorpg  yani rol yapma online tarayıcı(browser) oyunudur.
8%2520efsane ejderhalar mirasi Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Stardoll
Stardoll modayı, alışveriş yapmayı, dekorasyonu, yaratıcılığı ve yeni arkadaşlar edinmeyi seven bayan arkadaşlar için özel açılmış en büyük topluluk sitesidir.
 9%2520stardoll Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Europa 1400
Europa 1400, Orta Çağ Avrupasının bir şehrinde kendi hanedanınızı kurup genişletmeye çalıştığınız online web tabanlı tarayıcı oyunudur.
10%2520europa140021 Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
World of ants (Karıncaların Dünyası)
Neonga tarafından geliştirilen World of Ants (Karıncaların Dünyası) oyunu,Kendi karınca koloninizi oluşturarak karınca nüfusunu olabildiğince çoğaltmak ve en güçlü karınca krallığını kurmak için uğraş vereceğiniz çok güzel bir web tabanlı strateji oyunudur.
11%2520world of ants Kar%25C4%25B1ncalar%25C4%25B1n D%25C3%25BCnyas%25C4%25B1 Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Battlestar galactica online
Battlestar Galactica online bsg dizisinde olduğu gibi İnsanlarla Saylonlar arasındaki uzayda geçen mücadeleleri konu alıyor.
13%2520battlestar galactica Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Palantis online
Yazılımı ve Kurgusu Türk yapımı olan Palantis Online  strateji ve rol yapma oyun türlerini birlikte barındıran bir strateji savaş oyunudur.
14%2520palantis%2520online Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
9 Empires
9 Empires strateji, fantazi ve rpg türlerini içinde barındıran bir tarayıcı oyunu olup 9 farklı imparatorluğun birbirleri arasındaki online strateji savaşlarını konu alıyor.
15%25209Empires Loading Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Juggernaut
Juggernaut, ücretsiz oynanabilen tarayıcı(browser) tabanlı bir mmorpg’dir. Kısa bir kayıt sürecinden sonra, bir kurulum dosyası indirmeye gerek kalmadan oyunu oynamaya başlayabilirsiniz.
16%2520Juggernaut Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Forsakia
Forsakia: The Lost Clans mmorpg türü bir oyun fakat tarayıcı tabanlı olduğundan yüzlerce mb’lık client (kurulum dosyası) indirmeniz gerekmiyor. Ücretsiz üyelik işleminizi tamamladıktan hemen sonra oyuna başlayabiliyorsunuz.
17%2520forsakia Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Bombom Gizemler Diyarı
Bombom Gizemler Diyarı web tabanlı online bir tarayıcı (Browser)oyunudur. olduğundan indirme, oyunu yükleme gibi zahmetlere de girmiyorsunuz.
18%2520bombom gizemler diyari giris Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Lady popüler oyunu
Lady Popüler herhangi bir kuruluma gerek olmadan, tarayıcı( browser) üzerinden oynayabileceğiniz bayan arkadaşlar içine eğlenceli bir oyundur. Her oyuncu oyuna başlarken oluşturduğu bir bayan karakterin giyim kuşamı, bakımı, sosyal hayatı, eğitimi ve kariyeri ile ilgilenip onu en popüler kız yapmaya çalışıyor.
 Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Darkorbit
DarkOrbit dünya genelinde 37 milyon kullanıcı sayısına ulaşmış ücretsiz online oynayabileceğiniz türkçe bir tarayıcı (browser) oyunudur. Oyunun konusuna değinecek olursak Uzayı ele geçirmeye çalışan şirketlerden birine katılıp uzay geminizle düşman gemilerini avlıyorsunuz, uzaydan malzeme toplayıp bu malzemeleri satarak para kazanarak daha güçlü gemiler de satın alabilirsiniz.
20%2520darkorbit Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Zoomumba
ZooMumba ,web tabanlı online oynayabileceğiniz hayvanat bahçesi işletme oyunudur. Bir hayvanat bahçesi kurup onu en güzel, en geniş, en fazla hayvana sahip ve en çok ziyaretçi çeken hayvanat bahçesi olması için çalışıyorsunuz.
21%2520Zoomumba Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Khan Wars (Han savaşları)
Khan Wars ismiyle dünya çapında yüz binlerce oyuncusu bulanan Han Savaşları, ülkemizde de yaklaşık 120 bin oyuncu tarafından oynanan bir web tabanlı tarayıcı (browser) oyunudur. Oyunu tamamen Türkçe ve ücretsiz olarak oynanabiliyorsunuz.
22%2520han savaslari khan wars Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Nemexia
Nemexia üç farklı gezegendeki üç farklı ırkın yüzyıllar boyu süregelen savaşlarını konu alan bir tarayıcı oyunudur. Oyunu hiçbir ücret ödemeden ve hiçbir dosya indirmeden internet tarayıcınız üzerinden oynayabiliyorsunuz hem de Türkçe olarak.
23%2520nemexia logo1 Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Sokak çeteleri
Sokak Çeteleri Online, ünlü bir mafya babası olmak için çaba harcayacağınız harika bir gangster oyunudur.
24%2520sokak ceteleri Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Battle dawn
BattleDawn stratejinin ön planda tutulması gereken taktiksel bir beceri oyunudur. Benzer browser oyunlarında köy kurup köyünüzü geliştirmeye ve diğer köylere saldırıp onları fethetmeye çalıştığınız gibi bu oyunda da koloni kurar ve diğer kolonilere saldırıp ele geçirmeye çalışırsınız. Fakat BattleDawn konusu itibarıyla diğer browser oyunlarına benzese de oynanış biçimi ve oyun kuralları tamamen değişiktir.
25%2520Battle Dawn logo Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Jamia online
Jamia, hem yeni arkadaşlıklar kurabileceğin hemde  verilen görevleri yaparak altın kazanıp haneni ve avatarını geliştireceğin online web tabanlı bir tarayıcı oyunudur. Jamia online arkadaşların ile birlikte de oynayabileceğin aynı zamanda da sohbet edebileceğin eğlenceli bir platformdur.
26%2520jamia online Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Farmerama
Alman Bigpoint şirketi tarafından tasarlanan Farmerama  Farmville gibi  herhangi bir kurulum dosyasına gerek duymadan internet tarayıcısı (browser) üzerinden oynayabileceğiniz harika bir çiftlik oyundur.
27%2520farmerama Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Ms.4004
MS. 4004, Hipernet Multimedya tarafından geliştirilen web tabanlı online oynayabileceğiniz savaş oyunudur.Yalnız savaşma kapasitesine ulaşabilmeniz için ekonominizi her zaman güçlü tutmanız gerekmektedir.
28%2520ms%25204004 Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Seafight
Online oynayabileceğiniz tarayıcı oyunu olan Seafight tamamen Türkçe içeriği  ile oyuncuların hizmetine sunulmuştur iyi eğlenceler.
29%2520seafight Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Dragon fable
DragonFable internet tarayıcınız üzerinden oynayabileceğiniz eğlenceli ve yer yer komik 2D RPG oyunu. Oyunda NPC müttefikleriniz ve evcil hayvanlarınızla kötü insanlara ve canavarlara karşı mücadele ediyorsunuz.
30%2520dragon%2520fable Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
İnsilah(türk yapımı browser oyunu)
Türk online oyun geliştirme ekibi Dikeroad tarafından üretilen  İnsilah tarayıcı(browser) tabanlı, çok oyunculu %100 Türk yapımı taktik ve strateji oyunudur. Silahlanma anamına gelen İnsilah 3. Dünya Savaşı sonrasını konu alıyor.
31%2520insilah Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Empire Universe 2
Empire Universe 2 çıktığı ilk yılın en iyi tarayıcı oyunu ödülünü almaya hak kazanmış Alman yapımı bir online tarayıcı(browser) tabanlı oyundur.
32%2520Empire%2520Universe%25202 Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Drakensang
Tehlike ve mucizelerle dolu bu mistik dünyada, çoktan unutulmuş antik yaratıklar geçmişin gölgesinden kurtulup tekrar ortaya çıkmaya başlıyan harika bir web tabanlı tarayıcı oyunudur.
33%2520Drakensang Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Futbol Menajeri Online
Dünyanın en zevkli web tabanlı online futbol menajerliği oyunu.
34%2520Futbol%2520Menajeri%2520Online Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Kristal Kanatlar
En iyi aksiyon dolu MMORPG fantezi oyunu Kristal Kanatlar, tamamen ücretsiz ve Türkçe dil desteğine sahip olarak siz oyun severlerin hizmetine sunulmuştur.
35%2520Kristal%2520Kanatlar Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Dino Storm
Bigpoint’in yeni tarayıcı oyunu Dino Storm’da Dinoville isimli kasabaya altın aramak için giden ve burada yer alan kalabalık dinazor sürülerinin yanısıra acımasız haydutlarla mücadele eden bir kovboyu temsil ediyorsunuz.
36%2520Dino%2520Strom Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Steel Legions
Kaynaklara sahip olma üzerine kurgulanan Steel Legions Bigpoint tarafından yayınlanan bir tarayıcı oyunudur. Türkçe dil desteğiyle hizmet veren oyunda her oyuncu sahip olduğu ilkel tanklar ile mevcut kaynakları ele geçirmeye ve güçlenmeye çalışıyor.
37%2520Steel%2520Legions Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Pirate Galaxy
Pirate Galaxt tarayıcı tabanlı Java üzerinden çalışan üç boyutlu bir Sci-Fi MMORPG’dir. Tarayıcı ile oynayabilirsiniz ayrıca ekstra grafikler için ufak bir client indirebilirsiniz.
38%2520PirateGalaxy01 Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Swon 6 (System Wonders 6)
System Wonders 6, web tabanlı ve ücretsiz oynanan, oyuncuların oyunu oynamak için herhangi bir programı yüklemesine (install etmesine) gerek olmayan ve bir çok oyuncunun aynı anda oynayabildiği Uzay Savaş Strateji Oyunudur.
39%2520Swon%25206%2520%2528System%2520Wonders%25206%2529 Web Tabanlı Online Oyunlar 2013
Eğer sizinde eklemek istediğiniz eğlenceli oyunlar varsa lütfen yorum olarak yazın onlarıda arşive ekleyelim …
Previous
Next Post »

6 yorum

Click here for yorum
Unknown
admin
31 Ocak 2013 02:17 ×

EMEĞE SAYGI + REP

Reply
avatar
Unknown
admin
1 Şubat 2013 15:58 ×

Teşekkürler :)

Reply
avatar
30 Mart 2013 13:44 ×

World of tanks, Blacklight retribution, andromeda 5, hero zero. Bunlarıda ekleyebilirsin. Bende bir liste yapmıştım zamanında. İsmimde linki var.

Teşekkürler yazı için

Reply
avatar
Unknown
admin
21 Mayıs 2013 16:21 ×

the west oynayın bence arkadaşlar gördüğüm en iyi web tabanlı bireysel karakter geliştirme oyunu olduğunu söyleyebilirim. ben de oynuyorum wolfram39 ismiyle gelip d7 ve d8 de bana mesaj atabilirsiniz oyunu basitleştirdiler zaten ben size yardım ederim :)
http://www.the-west.org/?ref=westplayer_invite_linkrl&player_id=818442&world_id=10&hash=f893&inviteVia=reflink
iyi oyunlar

Reply
avatar
Master
admin
25 Ağustos 2013 21:39 ×

www,CeteSavasi,com

Merhaba Oyun Sevenler,
Çete Savaşı isimi ile mafya oyunumuz açılmış ve başarılı bir mafya lideri olmak için senin bölgeye korumalı ve kendini

geliştirmeli çevreye korku vermelisin. Saçtığınız korkudan gelen paralarla kendinize bir iş yeri, ev, araba alabilir ve

bunların ticaretini de yapabilir servetinize servet ekleyebilirsiniz. Ve daha fazlası için, Ne kadar hızlı oyuna

başlarsınız rakiplerinizin önüne geçip mafya lideri olmaya bir adım daha yaklaşabilrsiniz.

Üçretsiz üyelik, Sınırsız Eğlence, Hızlı Kazanc, Suç, Liderlik Sizi Bekliyor

Reply
avatar
5 Eylül 2013 14:24 ×

Ran Online adında Asya'da sekiz senedir oynanan bir oyun Avrupa açık betasına çıkıyor. Belki eklemek istersiniz.

Reply
avatar