k

En İyi DNS Servisleri | Yasak Sitelere Giriş


Türkiyede bir çok sitenin sebepli sebepsiz engellenmesi ile çoğu kullanıcılar DNS Servisleri hakkında bilgi sahibi oldular ve DNS servislerini bu sitelere erişmek için kullanmaya başladılar. Bu DNS Servisleri özellikle ülkemizde Youtube’nin engellenmesi sonucunda yaygın olarak kullanılmaya başlandı.İnternette birçok DNS servisleri bulunmakta ve bu DNS Servislerinin hepsinin kendilerine göre birtakım özellikleri bulunmaktadır. Bugünkü yazımızda bu DNS Servislerini özelliklerine göre sırası ile anlatacağız.

En popüler DNS servisi ile başlayalım.
Google Public Dns
Yüksek hız ve Filtresiz internet diyorsanız Google Public Dns Servisini kullanabilirsiniz. Google Public DNS diğer DNS servislerine göre internette gezindiğiniz sayfaları filtrelemeden direk hizmetinize sunuyor. Tabi bu tekil kullanıcılar için iyi bir özellik olarak gözükse de, Ailelerin kullandıkları internetlerde bir takım olumsuz sonuçlar oluşturabilir. .Ancak İnternetinizi yalnız kullanıyorsanız sizin için en iyi DNS servislerinden biri olma özelliğine sahiptir.
Google Public DNS Adresi : 8.8.8.8 – 8.8.4.4
OpenDNS
Tercihinizi güvenlik ve hızdan yana kullanıyorsanız OpenDNS servisini kullanabilirsiniz. Open DNS servisine üye olmanız halinde servisin birçok özelliğinden de yararlanabilirsiniz. Tabi üye olma zorunluluğu yok direk DNS adreslerini de bilgisayarınıza ekleyerek kullanabilirsiniz.Özellikle Çocuklu Ailelerin yaygın olarak kullandığı DNS sistemi olan OpenDNS sizin için 4 farklı filtreleme özelliğine sahip.Eğer üye olarak bu sistemden faydalanıyorsanız girmek istemediğiniz web sitelerini engelleyebilirsiniz.
Open DNS’ye kayıt olmak için buraya tıklayınız.
OpenDNS Adresi : 208.67.222.222  -  208.67.220.220
Comodo Secure DNS
Güvenlik ve hız için OpenDns sistemine alternatif olarak Comodo Secure DNS sistemini kullanabilirsiniz. Antivirüs ve Firewall ile birlikte kendini kanıtlamış bir sistemi olan comodonun sunmuş olduğu bir sistem olan Comodo DNS çok hızlı ve güvenli bir DNS sistemidir.Hemen Hemen bütün zararlı içeriklere sahip websitelerini filtreleyen Comodo DNS sayesinde aşırı ve zararlı reklam yapan sitelerden korunabilirsiniz.
Comodo Secure DNS adresi : 8.26.56.26 – 8.20.247.20
Yazmış olduğum DNS sistemleri en çok kullanılan,güvenli ve hızlı Dns sistemleridir. Sizin de kullandığınız ve önerdiğiniz DNS sistemleri varsa yorum atarak bizimle paylaşabilirsiniz…
Mutlu Günler :)
Previous
Next Post »