k

Dofollow Nedir?


Merhaba arkadaşlar bu günkü konumuzda dofollow ne işe yaradıgından bahsedeceğiz.Bu konuyu açmamda ki amaç webmaster forum adreslerinde dolaşmaya başladıgımdan beri karşıma çıkan dofollow ve nofollow ‘un anlamlarını merak ettiğim bir seo terimi arşatırmış ve öğrenmiş bulunmaktayım.Öğrenmiş oldugum bilgileri sizlerede anlatmak istedim.Böylelikle merak eden arkadaşlar öğrenmiş olacaklar.Bir önceki yazıda olan nofollow‘dan bahsettik.Ve şimdiki konumuz olan dofollow’u da paylaşağımı söyelemiştim.
Öncellikle dofollow adındanda anlaşılabileceği gibi nofollow‘un işlev bakımından tam tersidir.Belki bir önceki yazımızı okumamışsınızdır.Bundan doalyıben tanımından başlayarak dofollow’u anlatacağım.Dofollow web sitemizde ekledeğimiz linkleri google tarafından takip edileceğini belirten bir sistemdir.Temel olarak sitemize eklediğimiz bütün linkler dofollow’dur.Yani rel bir değer vermediğimizde’de link dofollow olarak sayılır.Bundan dolayı dofollow yapmak için herhangibi bir işlem yapamamıza gerek yoktur.Eklediğiniz linkin başına rel=”nofollow” etiketini ekleyeseye kadar dofollow olarak kalır.Örnek göstermek gerekirse
1
<a href="http://teknoweblopedi.blogspot.com">Webmaster</a>
ile
1
<a rel="dofollow" href="http://teknoweblopedi.blogspot.com">Webmaster</a>
Aynı özelliklere sahiptir.
Dofollow link özelliğinin faydaları ve zararları nelerdir?
     Öncelikle Dofollow’un faydaları
  • Dofollow linkleri site içerisinde düzgün bir yapı ile kullabilirsek ’ya faydası olur ve daha çok index alabiliriz.
  • Sitemiz içine verdiğimiz dofollow likler sayesinde arama motorlarına ait botlar-örümcekler sitemizde linklerin peşinden koşacağı için daha fazla kalacaklardır.
  • Dofollow bir siteye site linkinizi bırakırsanız (yorum vs) google amca size backlink verir. Backlink alınca googlede yükselmeniz kolaylaşır. organik hitiniz artar Organik htiniz artarsa alexa sıranız artar vs. vs. Sonuç olarak hem sitenizden daha çok para kazanabilirsiniz hemde büyük sitelerle yarışma şansınız artar.
   Ve Dofollow’un zararları
  • Dofollow olarak dışarıya verdiğimiz her link outbound link olarak görünür ve aşırı kullanımda sitemizi google’nin gözünde bitirir.
  • Dofollow link’leri bol kullanırsak arama botları indexleme yaparken linklerii takip edeceği için sitemizde kalma süresi kısalabilir buda index alamamızı ve sitemizin google’de alt sıralarda kalmamıza neden olur.
  • Sitemizden dışarıya verdiğimiz dofollow link sayısı fazla olursa google sitemize çöplük gözüyle bakar çünkü google tüm çeriğimiz bize ait olsun ister özgün olsun ister.
Previous
Next Post »