k

Google Plus da Anket Nasıl Oluşturulur

Anket çalışmaları bir konu hakkında takipçilerimizin ne tür tercihlerinin olduğunu öğrenmek adına verimli analizlerdir. Hele takipçi konusunda sosyal medyada fazlasıyla takipçimiz varsa anketimizi buradaki arkadaşlarımıza ulaştırırsak daha doğru sonuçlar elde edebiliriz.

Google plus üzerinde henüz böyle bir anket düzenleme servisi mevcut değil.Sadece birkaç özelliği bir araya getirip anket oluşturacağız.Şöyleki google plus da bir yazı yazdığınızda çevrenizdekilerin yorum yazmasını engelleyebilirsiniz ya da kendiniz yorum yazıp arkadaşlarınızın yorum yapmasını engelleyebilirsiniz.Bu özellik bir kenarda dursun.Bir diğer özellikte beğendiğiniz yorumlara +1 verebiliyorsunuz.Şimdi tüm bunları topladığınızda bir anket için olması gereken tüm ihtiyaçları karşılamış olacaksınız.



  • Şimdi google plus hesabınıza giriş yapın
  • Bir paylaşımda bulunun ve herkese açık olmasını sağlayın.Bu anketin sorusu olacak.
  • Seri bir şekilde yazınıza yorumlar bırakın. Bu yorumlar anketin seçenekleri olacak.Hızlı olun çünkü kimse araya girip yorum yazmasın.
  • Daha sonra yorumları kapatın.
  • Evet anketinize cevap vermek isteyen arkadaşlarınız yorumlardaki seçenekleri +1leyerek cevaplamış olacak.
Kimin hangi seçeneği seçtiğini +1 düğmesine basarak öğrenebilirsiniz.Bu anket sisteminin kontrol edebildiği özellikler bu kadar.Tam anlamıyla kontrol sağlamasa da standart anketler için kullanılabilir.
Previous
Next Post »