k

Windows 8: Kitaplıklar: Nasıl Klasör Eklenir Veya Kaldırılır Yardımı

Windows 8 İçin Kitaplıklar: Nasıl klasör eklenir veya kaldırılır Yardımı

Farklı konumlardaki klasörleri tek bir yerden görüntüleyebilmek ve bunlarla birlikte çalışmak için, bu klasörleri bir kitaplığa ekleyebilirsiniz. Örneğin, bazı fotoğrafları dış sabit sürücüde veya ağ üzerinde paylaşılan klasörde saklamak istiyorsanız, bu klasörü Resimler kitaplığınıza ekleyerek tüm resimlerinize Resimler kitaplığınızdan erişebilirsiniz.
Windows 8: Kitaplıklar: Nasıl Klasör Eklenir Veya Kaldırılır Yardımı
Dosya Gezgini’nde üç klasörlü Resimler kitaplığını gösteren gezinti bölmesi
Bir kitaplığa ekleyebileceğiniz klasör türleri hakkında daha fazla bilgi almak için bkz. Kitaplıklar: Sık sorulan sorular.
Kitaplıklardaki ortak klasörlere ilişkin daha fazla bilgi için bkz. Ortak klasörler: Sık sorulan sorular.

Windows 8: Kitaplıklar: Nasıl Klasör Eklenir Veya Kaldırılır YardımıKitaplığa klasör eklemek için

  1. Klasör bir dış sürücüde ise, sürücünün bilgisayarınıza bağlı olduğundan ve açabildiğinizden emin olun.
  2. Dosya Gezgini’nde Yeni Kitaplık sayfasını görüntülüyorsanız Klasör ekle öğesine dokunun veya tıklatın, klasör seçin ve ardından Klasörü ekle öğesine dokunun veya tıklatın. İşleminiz tamamlanmıştır. Yeni Kitaplık sayfası açık değilse, şu adımları izlemeye devam edin.
  3. Ekranın sağ tarafından içeri doğru çekerek Dosya Gezgini’ni açın, Ara’ya dokunun (fare kullanıyorsanız, ekranın sağ üst köşesine gidin ve Ara’yı tıklatın), arama kutusuna Dosya Gezgini ifadesini girin, Uygulamalar’a dokunun veya tıklatın ve sonra Dosya Gezgini’ne dokunun veya tıklatın.
  4. Eklemek istediğiniz klasörü bulmak için konumu genişletin ve ardından seçin. (Örneğin, bir ağdan klasör eklemek isterseniz, ağ konumunu genişletip klasörü seçin.)
  5. Giriş sekmesine ve Kolay erişim öğesine dokunun veya tıklatın, Kitaplığa ekle öğesini seçin ve ardından klasörü eklemek istediğiniz kitaplığı belirleyin.
    Windows 8: Kitaplıklar: Nasıl Klasör Eklenir Veya Kaldırılır Yardımı
    Kitaplığa klasör ekleme
Windows 8: Kitaplıklar: Nasıl Klasör Eklenir Veya Kaldırılır Yardımı

Notlar

  • Bir ağ klasöründe Kitaplığa ekle seçeneğini görmüyorsanız klasör dizini oluşturulmamış demektir. Klasörü kitaplığa eklemek için sonraki bölümde verilen adımları izleyin.
  • Çıkarılabilir medya (CD ve DVD gibi), ağa bağlı depolama (NAS) aygıtları ve bazı USB flash sürücüler üzerindeki klasörler bir kitaplığa dahil edilemez.

Windows 8: Kitaplıklar: Nasıl Klasör Eklenir Veya Kaldırılır YardımıKitaplığa dizini oluşturulmamış bir ağ klasörü eklemek için

Bilgisayarınız Windows 8 Pro veya Windows 8 Enterprise çalıştırıyorsa, bunu yapmanın en kolay yolu klasörü çevrimdışı yapmak ve ardından bu konunun başındaki adımları izleyerek çevrimdışı klasörü kitaplığa eklemektir. İşleminiz tamamlanmıştır.
Klasör içeriğini bilgisayarınızda saklamak istemediğiniz için klasörü çevrimdışı kullanmak istemiyorsanız, ağ klasörünün bulunduğu bilgisayara gidin ve klasörün dizin oluşturulmuş bir konumda bulunduğundan emin olun. Böyle bir konumda değilse, klasörü dizin oluşturulmuş konumların listesine ekleyin veya klasörü dizin oluşturulmuş bir konuma taşıyın.
Bu seçeneklerden hiçbiri işe yaramazsa, klasörü kitaplığa eklemek için aşağıdaki adımları izleyin. Bunun yapılması kitaplıktaki arama, sıralama ve filtreleme işlemlerini yavaşlatır. En iyi sonuçları almak için sadece ağ klasörüne yönelik yeni bir kitaplık oluşturmanızı öneririz. Yeni kitaplığın nasıl oluşturulacağını öğrenmek için bkz. Kitaplıklar: Sık sorulan sorular
  1. Ekranın sağ tarafından içeri doğru çekerek Bilgisayar’ı açın, Ara’ya dokunun (fare kullanıyorsanız, ekranın sağ üst köşesine gidin ve Ara’yı tıklatın), arama kutusuna Bilgisayar ifadesini girin, Uygulamalar’a ve sonra Bilgisayar öğesine dokunun veya tıklatın.
  2. Sürücünüzde ağ klasörleriniz için c:share gibi bir klasör oluşturun.
  3. Bu klasör içinde başka bir klasör oluşturun (örneğin c:sharemusic).
  4. Yeni oluşturduğunuz alt klasörü seçin, Giriş sekmesine ve Kolay erişim öğesine dokunun veya tıklatın, Kitaplığa ekle öğesini seçin ve ardından klasörü eklemek istediğiniz kitaplığı belirleyin.
  5. Klasörü silin.
  6. Ekranın sağ tarafından içeri doğru çekin ve Ara’ya dokunun.
    (Fare kullanıyorsanız, ekranın sağ üst köşesine gidin, fare işaretçisini aşağı indirin ve ardından Ara’yı tıklatın.).
  7. Arama kutusuna cmd yazın ve ardından Uygulamalar öğesine dokunun veya tıklatın.
  8. Arama sonuçlarında Komut İstemi’ni basılı tutun veya sağ tıklatın ve ardından Yönetici olarak çalıştır öğeesine dokunun veya tıklatın.
  9. mklink /d yazın ve ardından yeni sildiğiniz klasörün ve ağ klasörünün yolunu girin. Örneğin mklink /d c:sharemusic \servermusic. Bunun yapılması sembolik bağlantı oluşturur.

Windows 8: Kitaplıklar: Nasıl Klasör Eklenir Veya Kaldırılır YardımıKitaplıktan klasör kaldırmak için

Kitaplıktaki bir klasöre artık ihtiyacınız yoksa, klasörü kitaplıktan kaldırabilirsiniz. Bir klasörü kitaplıktan kaldırdığınızda, klasör ve içindeki her şey orijinal konumunda tutulmaya devam eder.
  1. Ekranın sağ tarafından içeri doğru çekerek Dosya Gezgini’ni açın, Ara’ya dokunun (fare kullanıyorsanız, ekranın sağ üst köşesine gidin ve Ara’yı tıklatın), arama kutusuna Dosya Gezgini ifadesini girin, Uygulamalar’a dokunun veya tıklatın ve sonra Dosya Gezgini’ne dokunun veya tıklatın.
  2. Klasör kaldırmak istediğiniz kitaplığı seçin.
  3. Kitaplık Araçları sekmesine ve Kitaplığı yönet öğesine dokunun veya tıklatın.
  4. Görüntülenen iletişim kutusunda kaldırmak istediğiniz klasörü seçin, Kaldır ve ardından Tamam öğesine dokunun veya tıklatın.
Previous
Next Post »