k

Birkaç Adımda Bilgisayarınızı Güvenli Hale Getirin


Gün geçtikçe dijital dünyadaki veri hırsızlarının ve veri hırsızlığının sayısı artmaktadır. En son anti virüs programlarını kullansak, bilmediğimiz ve güvenli olmayan sitelere de girmesek de sadece internete bağlı olmamız bile veri hırsızlarının sistemlerimize girerek bize ait verileri çalması için yeterli bir seçenektir.


Fakat her ne kadar bu kadar basit olarak görülse de yapılacak birkaç işlem ile bilgisayarımızı çok daha güvenli bir hala getirebiliriz. Bunların ilki tüm diski şifrelemektir. Çoğu kullanıcı bilgisayarın açılışına konulan şifrenin tüm bilgisayarı koruduğuna inanır. Fakat bu yöntem sadece standart bilgisayar kullanıcılarının bile çok kolay bir şekilde aşabileceği bir güvenlik şeklidir. Fakat tüm diski şifrelemek verileriniz çalınsa bile kolay bir şekilde çözülüp açığa çıkarılamaz. Fakat bu yöntem yine de tek başına güvenli olan bir yöntem değildir. Şifrenizin sizden zorla öğrenilmesi veya iradeniz dışında bir şekilde elde edilmesi ile diskiniz açılır ve verileriniz kötü kişilerin eline geçebilir. Bu duruma karşı önlem almakta yine biz kullanıcılara kalmış bir durum. Şifreli hard diskimizin içine oluşturacağımız gizli klasörlerimiz ve bu klasörleri şifrelememiz halinde diskimizin şifresi öğrenen kişiler diskimizi açtığında karşılarına çıkacak olan tek şey şifresi çözülmüş olan bir disktir.


Şifrelenmiş disklerin tek kötü yanı ise çalınan verilerinizin veya diskinizin takip edilemiyor olmasıdır. Bu işlemi gerçekleştirmek içinde diskinize kuracağınız bir takip programı ile diskinizi veya verilerinizi çalan kişileri bulmanıza imkân sağlıyor.


Previous
Next Post »