k

iPhone’nun Devri Bitiyor Mu?


iPhone ilk çıktığı günden beri dünya genelinde inanılmaz satış rakamlarına ulaştı. Yüksek fiyatlarına rağmen kullanıcılar tarafından yoğun olarak tercih edilen iPhone’un son olarak iPhone 5 modeli kullanıcılarla buluştu. Fakat Apple, iPhone 5′te istediğini bulamadı. Acaba artık iPhone’nun o özel konumu kullanıcıların gözünde bitiyor mu?


İlk iPhone ile Apple akıllı telefon dünyasını kullanıcılarla çok iyi şekilde buluşturarak zamanın en iyisi olmayı başarmıştı. Her sene yalnızca bir yeni model ile kullanıcılarının karşısına çıkan Apple, dünya genelinde, iPhone’u çok iyi pazarlayarak sektör lideri oldu. Yüksek fiyatına rağmen kaliteli ürünleri ile kullanıcılar tarafından oldukça sevilen iPhone modelleri satışa başlanacağı zamandan günler öncesinden girilen kuyruklarla tanındı. Ama bu hızla yükseliş iPhone 5 ile düşmeye başladı gibi gözüküyor.


iPhone 5′ten beklediği satış rakamlarına henüz ulaşamayan Apple’ın üreticileri mecburen üretimleri yavaşlatmaya başladı. Piyasada iPhone 5′e karşı azalan talep durumu ile birlikte oluşan bu durum iPhone’nun artık devri bitiyor mu sorularını da akla getirdi.


Azalan talebin en önemli nedeni Apple’ın git gide daha sağlam duruşlu rakipler edinmesi. Özellikle hızla gelişen işletim sistemleri, Android veya Windows Phone 8′in gücünü de alan telefon üreticileri iPhone’nun bu düşüşündeki bir neden. Başta Samsung, Nokia ve ayrıca HTC, Sony gibi markaları bu sektörde söz sahibi olarak sayabiliriz.


Fiyat konusu da ayrı bir önemli tabiki. Özellikle ABD dışında çok yüksek fiyatlarla satışa sunulan iPhone 5′e çıkan rakiplerin daha uygun fiyatları kullanıcıların dikkatini çeken bir diğer husus.


Hal böyle olunca iPhone’a piyasada talep gittikçe düşmeye başladı. iPhone’a hiçbir şey olmaz düşünceleri de kimi kesimlerde yer alsa da özellikle Nokia ve Samsung gibi rakiplerin bastırması Apple’ı bu konuda farklı adımlar izlemeye itebilir.



Previous
Next Post »