k

iPhone 6 Dedikoduları Şimdiden Tüm İnternette!


iPhone 5′in teknoloji dünyasına girmesinin üzerinden henüz az bir zaman geçmiş olmasına rağmen iPhone 6 (veya iPhone 5S) ile ilgili birçok dedikodu internet dünyasına hızla yayılmaya başladı. Son günlerde daha da artan bu dedikoduların şimdiden çıkmaya başlamış olması çok ilginç.


iPhone 5′in resmi tanıtımı geçtiğimiz Eylül ayında yapılmıştı. Daha üzerinden 4 ay bile geçmedi fakat internette şimdiden iPhone 6 (veya iPhone 5S) ile ilgili birçok söylenti yer alıyor. İki defadır “veya iPhone 5S” olarak belirtmemin sebebi ise henüz iPhone 5′in üzerine yeni çıkacak olan modelin iPhone 6 olarak mı yoksa iPhone 5S olarak mı adlandırılacağı bilinmiyor. Bildiğimiz gibi iPhone 4′ten sonra iPhone 5 beklenirken Apple’ın iPhone 4S olarak çıkardığı telefon herkesi şaşırtmıştı. Şimdi de bu nedenle yeni telefonun iPhone 6 olarak çıkabileceği mümkün olsa da iPhone 5S hatta belki de tamamen farklı bir adla da adlandırılabilmesi ihtimaller dahilinde.


İnternette “Sızdı” olarak yayınlanan fotoğrafların gerçek mi yoksa sadece dikkat çekmek için üretilen sahte fotoğraflar mı olduğu bilinmese de bu fotoğraflar beraberinde birçok yorumu ve dedikoduyu da getiriyor. Örneğin internette iPhone’un yeni modeline ait olduğu söylenen bir fotoğrafta bu modellerin farklı renk seçenekleri ile sunulacağı görülüyor. Klasik siyah veya beyaz renklerinin dışında parlak mavi, kırmızı gibi renklerin hakim olabileceği yeni modelleri seneye karşımızda görebiliriz.


iPhone’un yeni modeliyle birlikte ayrıca Apple’ın iOS 7 üzerinde de yoğun çalışmalar yaptığı hakkında söylentiler de var. Tüm bunlarda ilginç olan aslında söylentilere bakılırsa (eğer doğrularsa) iPhone’un yeni modeli ve iOS 7 aslında hazır bile sayılır. O halde iPhone 5′in ve iOS 6′nın yakın zamanda çıktığını da düşünürsek aslında yeni versiyonlarda çok fazla değişiklik olmayacak gibi gözüküyor. Veya bazı kişiler tarafından yapılan; Apple’ın daha ileri teknolojilere sahip olmasına rağmen daha iyi satış yapabilmek için bu teknolojilere ait telefonları kademe kademe piyasaya sürdüğüne dair yorumlar da gerçek olabilir.


Bir diğer bakış açısı ise her iPhone modelinden bir süre önce çıkan “sızdı” haberlerinin nasıl çıktığı da ayrı bir şüphe. Acaba bu sızmaları Apple cihazları hakkında merak ve istek uyandırmak; insanları daha piyasaya sürmeden hazırlamak için bilinçli de yapıyor olabilir mi? Bir de akıllı telefon pazarının iyice kızgınlaştığını düşünürsek erkenden yeni iPhone’un dedikodularının yayılması aslında gerçekten bilinçli gerçekleştirilen bir durum da olabilir.

Previous
Next Post »