k

Facebook Hesabını Tamamen Nasıl Sileriz?


Artık Facebook ile olan tüm bağlantımızı koparmak ve Facebook’tan tamamen uzaklaşmak istiyorsak yapabileceğimiz en etkili şey hesabımızı tamamen silmek olacaktır. Eğer sadece bir süre ara vermek istiyorsak hesabımızı dondurmak da yeterli olabilir. Fakat bu yöntem uzaklaşmak için kesin bir çözüm değil. Çünkü hesabımızı bir kere dondursak bile tekrar bir giriş yaptığımızda hesabımız yeniden aktif oluyor. Peki profilimizden tamamiyle kurtulmak istiyorsak hesabımızı nasıl silebiliriz, adım adım görelim.


Facebook tabiki kullanıcıların hesaplarını silmelerini istemiyor. Bu nedenle hesap silme şıkkını Facebook’ta kolay kolay bulamazsınız. Silme işlemleri de ayrı bir zorlaştırılmış. Fakat eğer siz hesabınızı silmeyi kafanıza koyduysanız bunu başarabilirsiniz.


Öncelikle yapmamız gereken bu butona tıklamak: Facebook Hesap Silme. Burada Hesabınızı silmek isteyip istemediğinizi soruyor.


Unutmayın ki hesabınızı dondurduktan sonra eski haliyle geri dönebiliyorsunuz fakat silmek herşeyi kaldırmak anlamına geliyor. Hesabınız bir kere silindikten sonra geri dönüşü yok.


Bize sorduğu bu ekranda Hesabımı Sil butonuna basıyoruz. Daha sonra güvenlik amacıyla şifrenizi ve bir de doğrulama kodunu girmenizi isteyecek. Bu işlemleri de gerçekleştirdikten sonra hesabınız 14 gün için dondurulacaktır. Bu 14 gün boyunca dondurulmuş olarak sizin dönmenizi bekleyecek olan hesabınız 14 gün sonunda tamamen silinecek.




Eğer 14 gün boyunca hesabınızla ilgili hiçbir işlem yapmazsanız silineceği gibi, bunun yerine vazgeçerseniz veya vazgeçmeseniz de bir nedenden dolayı hesabınıza giriş yaparsanız silme işlemi ile ilgili tekrar fikriniz soruluyor. Hesabınızın tam olarak hangi tarihte silineceği belirtilerek silme işlemini onaylıyor musunuz yoksa bu işlemi iptal etmek istiyor musunuz bu soruluyor.


Silmeyi İptal Et derseniz eğer ister hesabınızı tekrar açık hale getirebiliyorsunuz veya isterseniz de silme işlemi olmadan dondurulmuş vaziyette kalmaya devam etmeyi tercih edebiliyorsunuz.

Previous
Next Post »