k

Nokia Geçen Seneyi İyi Kapattı!


Akıllı telefon pazarında emin adımlarla ilerleyen Apple’ın iPhone’ları ve özellikle son yıllarda atağa geçen Android işletim sistemli telefonlarla göz dolduran Samsung’un hakimiyeti altında özellikle geçtiğimiz yıl büyük bir düşüş yaşamaya başlayan Nokia, 2012 senesini yine de iyi bir şekilde kapattı.


Özellikle akıllı telefonlara hızlı şekilde yönelen tüketicilerin tercihlerinde lider koltuğunda yer alan Apple, Samsung gibi markalar nedeniyle Nokia geçtiğimiz senenin başlarında beklenilenin çok altında satış rakamlarında kaldı. Buna rağmen senenin sonlarına doğru Lumia serisi ile büyük ilgi gören Nokia’nın başarısı da kaçınılmaz oldu tabiki. 2012′de sattığı toplam mobil cihaz sayısını 86,3 milyon olarak açıklayan Nokia beklenilenin de üstünde bir başarı gösterdi.


Bu başarısında Lumia serisine hayat veren Windows Phone 8 işletim sisteminin de katkısını unutmayalım tabiki. Windows’un oldukça başarılı işletim sisteminin de sayesinde Lumia 2012′nin son çeyreğinde 4,4 milyon satış rakamına ulaştı.


Özellikle akıllı telefon piyasasında dişli rakiplerine karşı ne kadar gücünü toplayabilir bilmiyoruz fakat Nokia, kullanıcıları da yanıltmadan hızla yoluna devam ediyor. Bakalım 2013 yılı Nokia için nasıl bir yıl olacak?

Previous
Next Post »