k

Yandex Reklamları Ve Türkiye


Yandex, Türkiye pazarına girdiği günden beri, bana sorarsanız çok güzel ve çok doğru stratejiler izliyor. Bunların başında da Yandex’in televizyon reklamları yer alıyor desek yeridir.


Rusya’nın lider arama motoru olan Yandex, geçtiğimiz sene Türkiye’nin internetine hızlı bir giriş yaptı. Hızlı olduğu kadar çok iddialı ve hedefi de çok büyüktü. Türkiye’nin arama motoru olarak neredeyse tüm piyasaya hakim olan Google’ına karşı daha yerel bir bakış açısı ile yaklaşan Yandex, kısa sürede tüm servislerini de beraberinde getirdi. Sadece 1 yıl gibi başlangıç için kısa denilebilecek bir sürede piyasada %1’e ulaşan Yandex’in kullanım oranı, özellikle birçok iddialı internet sitesi ile yaptığı işbirliği ile daha da artıyor. Ama her şey bir yana Yandex’in kendini tanıtmak için baştan beri televizyon ekranlarını tercih etmesi çok doğru bir adım. İlk günlerden beri önce kendisini ve sonra da servislerini Türk insanına televizyon reklamları ile tanıtmaya başladı. Örneğin şimdi de Yandex.Browser’ın reklamlarını sıkça görüyoruz. İşte bu şekilde doğrudan insanlara etkili bir şekilde ulaşabiliyor Yandex.


Yandex’in attığı adımları sürekli takip ediyoruz. Böyle başarılı bir şekilde devam ettiği müddetçe Yandex kullanım oranında %10 çizgisini de kısa sürede geçmeyi başarabilecektir.

Previous
Next Post »