k

Yeni Blogcular İçin Konu Seçim Tavsiyesi


Her yeni blogcu blogunu açtıktan sonra kısa sürede çok sayıda ziyaretçi çekmek ister. Bu amaç için yeni bir blog açınca blogumuzun içeriğine de çok özen göstermeliyiz. Özellikle başlarda seçtiğimiz konular önemli. Bakalım bu açıdan ne gibi tavsiyelerimiz var?


Yeni blogların Google’da indekslenmeye ve ziyaretçileri çekmeye başlaması biraz zaman alıyor. Bu nedenle özellikle ilk günlerde birkaç kişiden fazlası girmiyor. Blogumuzun bu zamanlarında, zamanı daha doğrusu geçerliliği hızla geçen yazıları tercih etmemeliyiz. Yani “zamanı hızla geçen”den kastım birkaç güne birkaç haftaya süresi geçecek, bir anlamı kalmayacak yazılardan bahsediyorum. Bu kategoriye soktuğum yazılar örneğin hava durumunu anlatan yazılar, iddia yorumları (maç yorumları), o günkü haberler, kısa süreli kampanya, konserler gibi etkinlikler üzerine yazılardır. Bu yazılar henüz pek ziyaretçi tarafından okunmadığı ve birkaç gün sonra bir anlamı kalmadığı için aslında sitenize boş yere eklemiş olabiliyorsunuz.


Benim yeni blogculara önerim ise blogları hangi kategori (internet, spor, müzik vs.) üzerine olursa olsun her zaman okunabilecek her zaman geçerli olabilecek yazılar yazmaları ve bunları bloglarına yerleştirmeleri olacaktır. Böylelikle zaman geçtikçe ilk yazdığınız yazılar da hala ziyaretçi çekmeye devam ediyor olacaktır. İlk olarak anlattığımız kısa süre geçerliliği olan yazıları ise blogunuzun ziyaretçi sayısı belli bir seviyenin üzerine oturduğu zaman eklemeniz daha faydalı olacaktır.

Previous
Next Post »