k

Mesajlaşma Uygulamaları Operatörlere Nasıl Bir Darbe Vuracak?


Bir anda sağladığı kolaylık ve avantaj ile patlayan uygulama: Whats App! Önceleri herkesin telefonundan birbirlerine attığı kısa mesajlar akıllı telefonların ardından gelen bu ve bunun gibi online mesajlaşma sağlayan uygulamalar nedeniyle bitmeye doğru gidiyor. Peki, SMS’lerin sonu ne olacak?


Telefonlarla sesli konuşmaktan ziyade büyük oranda mesajlaşarak haberleşmek çok büyük bir yer tutuyor. Binlerce kişi özellikle kampanyalardan faydalanarak başkalarına binlerce kısa mesaj gönderiyor. Ama özellikle bu sene akıllı telefonlar için çıkan bir uygulama öyle bir patlama yaşadı ki SMS’lerin geleceğini tehlikeye soktu.


Whats App bu bahsettiğimiz tür uygulamalardan en ünlüsü. Ama tek değil. Whats App ve benzeri uygulamalar, 3G veya Wi-Fi bağlantılarını kullanarak diğer kişilerle mesajlaşmayı sağlıyorlar. Kullanım kolaylığı ve sağladığı bazı gelişmiş özellikleri sayesinde bir SMS’in sunduğundan fazlasını gerçekleştiren bu uygulamalar hem de büyük SMS masraflarından kurtarması yönüyle herkesi cezp ediyor. Akıllı telefon kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun kullandığı bu uygulamaların bu tür gelişmeler ile gelecekte telefon operatörlerinin SMS gelirlerine çok büyük bir darbe vuracakları öngörülüyor.


Gelecek yıllarda SMS masraflarından kurtaran bu uygulamaların çok daha yaygınlaşacakları kesin. Ama SMS’ler üzerindeki etkileri nasıl olur, SMS’leri büyük bir rekabet içine çekebilir, hatta belki de bitim noktasına getirebilirler mi? Bu gibi sorular her ne kadar mantıklı gözükse de sonuçta yine bu online mesajlaşma uygulamaları için internete, dolayısıyla da yine operatörlerin hizmetlerine ihtiyacımız olacağı kesin. Bu da olayın ayrı bir açısı. Bu açıdan peki nasıl değişiklikler olur, izleyip göreceğiz. Siz de konu hakkındaki yorumlarınızı bu sayfamızdan bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirisiniz.

Previous
Next Post »