k

Whats App’ta 1 Günde 18 Milyar Mesaj!


Online olarak akıllı telefonlar arası mesajlaşmayı sağlayan uygulamalardan bir tanesi olan Whats App hızla büyümeye devam ediyor. Telefon operatörlerinin sms gelirlerine büyük bir darbe vuran bu uygulamaların kullanım yoğunluğu akıllı telefonların artış hızıyla birlikte artmaya devam ediyor. Whats App da bu tür uygulamaların dünyada en çok kullanılanlarından bir tanesi. Bu uygulama da yılbaşında büyük bir rekora imza attı desek yeridir.


Whats App INC. resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada yılbaşı gecesi de dahil 31 Aralık günü boyunca Whats App uygulaması üzerinden tüm dünyada yaklaşık 18 milyar online mesaj gönderildi. Kişilerin birbirlerine gönderdikleri yoğun yeniyıl mesajları ile birlikte 31 aralık günü büyük bir rekor elde edilmiş oldu. Gün boyu bir ortalamaya vurursak eğer saniyede 208.333 gibi bir mesaj sayısı elde ediyoruz.


Bu rakamlar sadece Whats App’ın bile ne kadar yoğun kullanılan bir mesajlaşma uygulaması olduğunu göstermeye yetiyor. Aynı zamanda telefon operatörlerine nasıl bir darbe vurulduğunun da göstergesi olsa da telefon kullanıcıları bu uygulamalardan son derece memnunlar.

Previous
Next Post »