k

Google Dostu Makaleler Nasıl Yazılır?


Google dostu kaliteli makale demek herşeyden önce özgün makale demek önce bunu bir aklımıza sokacaz. Bundan sonrası için ise;
Doğru başlık yazma: İnternet şu an insanoğlu için doğru yanlış hertürlü bilginin içinde barındığı devasa bir kütüphane gibi. Sizinde hazırladığınız bu makaleler bu kütüphanenin içerisinde yerini alıyor.  Hazırladığınız yazıların başlıklarıda sizin için hayati önem taşıyor. Arama motorlarıda tıpkı insanlar gibi önce başlığa bakıyorlar ve buna göre karar veriyorlar. Kullandığınız başlık yazdığınız makaleyi özetleyebilecek bir yapıda olsun. Yani başlığınız ziyaretçi dostu olsun. Peki ziyaretçi dostu başlık yazmak için nelere dikkat edilmeli?
İlk olarak ziyaretçilerimizin sitemize arama motorları üzerinden yönlendiriildiğini düşünelim. İşte bu noktada başlığı kısa anlaşılır ve konuyu özetler yapıda tutmak çok önemli. Bir makale için 15-20 kelimelik bir başlık hiç hoş olmaz. İdeal olan ortalama 4-8 kelimelik bir başlıktır. Başlıktaki kelime sayısı dörten azda olabilir, tabi bu sizin konunuz ile de alakalı fakat 8 kelimeden fazla olmaması iyi olur.
Makaleniza başlık koyarken kopya başlık olmaması sizin açınızdan önemli. Eğer siz daha makalenin başlığında bir sürü sitede olan başlığı kullanırsanız bu makalenin özgünlüğünün tartışılır gibi görünmesine yol açar. Arama motorları bunu önemsemeyebilir ama ziyaretciler bunu spam olarak algılayabilir. Eğer başlık üzerinde çok fazla oynama yapamıyorsanız bir iki kelime ekleyebilir veya çıkartabilirsiniz.
Makale içeriğini hazırlama: Makalenin içeriği hazırlanırken özgün olması çok önemli bunu bir kenara alıyoruz. Buna ek olarak makaledeki anaktar kelime yoğunluğuna ve linklendirmeye dikkat etmeliyiz. Seo uyumlu makale yazarken makaleniz içerisinde link kullanmaktan korkmayın. Başka birsiteye veya kendi sitenize makale içerisinden uygun anahtar kelimelerden link çıkartabilirsiniz. Bu makalenizi daha da güçlü kılar. Makaleniz için anahtar kelime kullanmadan önce anahtar kelime analiz araçlarıyla anahtar kelimenizin ve anahtar kelime türevlerinin örneklerini alın. Bu konuyla ilgili daha önce ele aldığım doğru anatar kelime nasıl seçilir başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.
Bir makale içerisinde anahtar kelime yoğunluğu %2-4 arasındadır. yani 100 kelimelik bir makalede 2-4 tane anahtar kelime kullanmanız sizin için faydalı olacaktır. Bunu, google a uygun makale yazmak istiyorsanız dikkate almalısınız. Seo lu makale yazmak istiyorsanız dikkat edeceğiniz bir diğer husuz ise anahtar kelime sayınız 10 u geçmemeli. Ben şahsen 5-6 tane anahtar kelime kullanıyorum. Fazlaca anahtar kelime kullanımı sitenizin spam filtrelerine takılmasına neden olabilir.
Güncellik: Yazdığınız makalelerin güncel bilgiler içermesi önemli. Mesela şu an facebook zaman tüneline geçti diye bir makale yazmak çok saçma olur.
Araştırma yapmak: Makalenizi yazmaya başlamadan önce konunuzla ilgili küçükte olsa bir araştırma yapın. Konunuzla ilgili daha önce yazılan makalelere göz atın. Diğer makalelerde yapılan yanlışlıkları ve eksiklikleri siz yapmamaya çalışın.
Yazınızı ilk siz okuyun: Son olarak yazdığınız makaleyi ilk siz okuyun. Düşük cümleler varsa ve yazım yanlışları varsa bunları düzeltin. Bu sizin profesyonelliğinizi ortaya koyduğunuz anlamına gelir.

ALINTI !
Previous
Next Post »

1 yorum:

Click here for yorum
plastik
admin
31 Aralık 2014 09:24 ×

Çok güzel bir paylaşım

Congrats bro plastik you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar