k

Google'da En Çok Aranan Kelimeler Nasıl Bulunur?


Bu yazıda, google da en çok aranan anahtar kelimelerin nasıl bulunacağını ve bu kelimelerdeki rekabet durumunu görebilmenizi sağlayacak bilgiler vermeye çalışacağım. Arkadaşlar öncelikle web sayfası olan arkadaşlar için hayati önem taşıyan konulardan biride anahtar kelime seçimidir. Seçtiğiniz anahtar kelime hem sık aranan bir kelime olmalı hemde rekabet az olmalıki sayfanızın tıklanma oranı artsın.
Artık Google neredeyse internet demek. Yakında insanlar evlenecekleri kızı bile ona sormaya başlayacak. İşin şakası bir yana internette işinize yarayabilecek hertürlü araç google servislerinin içerisinde bulunuyor. Google sıralamalarında siteniz üst sıralardaysa google sizin sayfanıza hatırı sayılır bir müşteri yönlendirecektir, heleki ilk sırada veya ilk sıralarda iseniz bu sizin için büyük bir fırsat olabilir. Bunun için firmalar çok ciddi rakamlarla seo uzamanları ile çalışıyor. Bu uzmanlar öncelikle sitenin gerek kodlarını gerekse içeriğini inceleyip hangi kelimelerde üst sırada çıkma istediğinizi araştırmakta ve yapılması gerekenleri buna göre planlamaktadır.
Siz kendi internet siteniz için bir seo uzmanı ile çalışmak yerine bende yapabilirim diyorsanız bilmeniz gerekenlerden biride google ın Keyword tools adında bir servisi olduğu. Sitenizi hazırlarken sizinle ilgili hangi kelimenin ne hangi sıklıkla kaç kişi tarafından arandığını google ın bu servisi yardımıyla görebilir buna göre sitenizi yapılandırabilirsiniz. Bu sayede ziyaretçilerin doğrudan aradığı kelimeleri başlık ve anahtar kelime yaparak sitenize gelen ziyaretçi sayısını hatırı sayılır oranda artırabilirsiniz.
Google ın Google Keyword Tools aracına buradan ulaşabilirsiniz:
Buradan istediğiniz bir kelimenin yada kelime öbeğinin rekabet durumunu , aylık aranma sayısını, seçtiğiniz ülkeye göre yerel aylık aranma sayısını detaylı bir şekilde analiz edebilirsiniz. Bir kelimenin aranma sayısı ne kadar çoksa o kelime ile özgün yazılar yazarak bu kelimeleri anahtar kelime olarak kullanarak sitenize fazla ziyaretçi çekebilirsiniz. Unutmamanız gereken bunu ilk ben keşfetmedim. Dolayısıyla bu araçları kullanan arkadaşlar var. Kelime ne kadar çok aranıyorsa o kadar rekabet fazla demektir.
Previous
Next Post »