k

İnternette geçirilen saatler sırasında birçok haber, makale, yazı okumaktayız. İlgi alanımızdaki konuları veya merak ettiğimiz başlıkları okurken bazen karşımıza uzun uzun yazılmış; sözcükler ve karışık sayılarla dolu metinler çıkıyor. Bu nedenle özellikle son aylarda iyice yaygınlaşan bir yöntem de infografikler. Hatta sadece infografik oluşturanlar bile var.


Peki, nedir bu infografikler? İngilizcede information kelimesinin kısaltması olarak kullanılan info sözcüğü ile grafik sözcüğünün birleşmesi ile oluşmuştur. Bir konu hakkında bilgileri, verileri içeren grafikler için kullanılan bir terimdir. Genellikle bir konu üzerine birçok sayısal verinin görselliğini arttırmak amacıyla infografikler oluşturularak okuyucuların bilgileri daha hızlı ve iyi bir şekilde alması hedeflenir.


İnternet ortamında birçok infografik bulunmaktadır. Özellikle yaygın olarak yabancı kaynaklar tarafından oluşturuluyorlar. Genellikle yapılan detaylı araştırmaları esas alırlar. Biz de artık zaman zaman yazılarımızda sizlerle çeşitli infografikler paylaşacağız.

Previous
Next Post »