k

Facebook Arama Geçmişinizi Silin!


Dünyada yüzlerce milyon kişinin yoğun olarak kullandığı sosyal ağ Facebook’ta hepimiz birçok arama yapıyoruz. Arama satırına bir markanın, bir kişinin, bir ünlünün, bir sayfanın veya herhangi bir şeyin adını yazarak aramalar yapıyoruz. Facebook ise aslında bu yaptığımız aramaları bizim profilimizde gerçekleşen hareketler olarak saklıyor. Peki bu arama geçmişimizi silmek istersek ne yapmalıyız? Arama kayıtlarımızın tamamını veya bir kısmını nasıl silebiliriz? İşte bunları merak ediyorsakk veya en azından ileride lazım olabilir belki diye öğrenmek istiyorsak adım adım nerden bulabileceğimizi ve nasıl arama kayıtlarımızı silebileceğimizi görelim.


facebook-arama-kaydi-silme-1Öncelikle yapmamız gereken Facebook’a giriş yaptıktan sonra kendi profilimizi açmak. Burada yeni yer almaya başlayan Hareketler Dökümü ile Facebook profilimizde yaptığımız tüm hareketlerimizi görebileceğimiz sayfaya geçiş yapıyoruz.


Burada hesabımızla ilgili birçok kayıt yer almakta. Biz arama kayıtlarımızı silmek istediğimiz için sol tarafta göstermiş olduğumuz kısımda DAHA FAZLA yazan buton ile listeyi önce genişletiyoruz. Daha sonra en altta yer alan “Ara” kısmına giriyoruz. Girdiğimiz bu kısımda daha önceden yaptığımız tüm aramaların listelendiğini göreceğiz. Tüm arama kayıtlarımızı birden silmek için aslında yapmamız gereken çok basit. Aşağıda kırmızı ile gösterdiğimiz, sol üstte yer alan Arama Kayıtlarını Sil butonunu kullanarak tüm arama geçmişimizi silebiliyoruz. Veya aramalarımızın yanında bulunan zaman tünelinde gizle seçeneği de isterseniz olası.
Previous
Next Post »