k

Facebook’ta Tüm Uygulamalardan Birden Nasıl Kurtulursunuz?


Facebook için geliştirilen yararlı veya yararsız binlerce uygulama var. Biraz daha eğlenmek, daha farklı vakit geçirmek veya biraz da merakımızdan ötürü birçok uygulamayı kullanmaya başlayabiliyor, bu uygulamalara girerken de istedikleri erişim izinlerini verebiliyoruz. Hatta öyle ki eğer kontrol etmezsek bu erişim izni verdiğimiz uygulamaların sayısı alıyor başını gidiyor. Bu yazımızda ise tüm uygulamaları birden nasıl kapatabiliriz, nasıl engelleyebiliriz bunu göreceğiz.


Öncelikle profilimiz ile erişim izni verdiğimiz uygulamaların hepsini görebilmek için sağ üst köşede yer alan dişli çark simgesine tıklıyoruz. Burada Gizlilik Ayarları kısmına giriyoruz. Solda yer alan Uygulamalar butonuna tıklayarak izin verdiğimiz tüm uygulamaları görebiliriz.


Bu uygulamaların sağ hizasında bulunan çarpı işaretleri ile profilimizden tek tek kaldırmamız mümkün. Böylelikle kullanmadığımız veya profilimize zararı olabilecek uygulamaların izinlerini kaldırabiliyoruz. Ama tüm bunların dışında Facebook’a yeni getirilen bir özellik sayesinde Profilimizi sadece tek bir tuş ile tüm uygulamalara kapatabiliyoruz. Bunun için de en üstteki “Facebook’ta ve diğer yerlerde uygulamaları, eklentileri, oyunları ve internet sitelerini kullan?” şıkkı Açık halde iken eğer kapatırsak profilimiz her türlü uygulama, oyun ve eklentilere karşı kapanmış olacak.


Tek yapmamız gereken bu şıkkın sağında bulunan düzenle linkine tıklamak. Daha sonra aşağıdaki gibi açılan bilgilendirme yazısının altındaki Platformu Kapat butonunu kullanarak dediğimiz işlemi kolaylıkla gerçekleştirebiliyorsunuz. Profilinizi uygulamalara kapattıktan sonra tekrar aktif hale getirmeniz de tabiki mümkün.
Previous
Next Post »