k

Windows Live Messenger Yakında Kapanıyor!


Microsoft’un yıllardır kullanılan Windows Live Messenger’ı (Eski adıyla Windows Messenger veya MSN Messenger) artık kapatılıyor. Önümüzdeki aylarda artık kullanımına son verilecek olan Messenger programının yerine ise Skype geçecek.


Windows Messenger ile online mesajlaşma konusunda bir çığır başlamıştı. O zamanlar hiçbir sosyal medya bu kadar popüler değilken zamanın şartlarında çok büyük bir hizmet sunuyordu. İnternet üzerinde diğer Hotmail hesabı olan kişiler ile online chat imkanı sunan Messenger her sene hızla yol katetti. Milyonlarca kullanıcının severek kullandığı bu online yazışma programı zamanla MSN Messenger ve en son da Windows Live Messenger isimlerini aldı. Facebook’un çok hızlı bir şekilde popülerleşmesi ve Facebook üzerinden arkadaşlar ile kolay chat imkanı sağlanması ile birlikte popülerliği ve aktif kullanıcı sayısı azalan Windows Live Messenger hala daha birçok kişinin gözdesi olmaya devam ediyor.


Fakat 2011 yılında Microsoft’un satın altığı yine benzer online mesajlaşma hizmetinin yanısıra ayrıca uygun fiyatlarla telefonları arayabilme ve görüntülü görüşme hizmeti de veren Skype artık Windows Live Messenger yerine geçecek. Windows Live Messenger’ı kapatacağını belirten Microsoft, artık kullanıcıların Skype’a doğru yönelmesini amaçlıyor. Messenger’a göre ülkemizde çok daha az popülerliğe sahip olan Skype’ın dünya çapında yine de kullanımı yaygın diyebiliriz.


Windows Live Messenger’ın önümüzdeki aylarda artık kapatılması ve Skype’a çok daha ağırlık verilmesi planlanıyor. Yeni çıkarılan sürümde kullanıcıları şimdiden Skype’a yönlendirmek adına Skype hesabı ile girişten ziyade ayrıca eski Microsoft hesabınızla da girebilmenize olanak tanıyor.

Previous
Next Post »