k

Twitter Terimleri Ve Kısaltmalarının Anlamları


Twitter gittikçe daha da hızla büyüyen bir sosyal ağ. Sürekli yeni katılan kişiler var ve yeni olanlar için Twitter genelinde sıkça kullanılan terimleri veya kısaltmaları çözmek zor olabiliyor. Bu terimleri bilmeyince, anlamayınca zaman zaman zorluklar yaşayabiliyoruz. Biz de bazı terimleri ve kısaltmaları kısaca açıklamak istedik.

Tweet => Twitterda kendi sayfanızda paylaştığınız, 140 karakterle sınırlı mesajlar.
Retweet => Başkasının attığı bir tweeti kendi hesabımızda göstermek, paylaşmak. Tekrar tweetlemek.
RT => ReTweet’in kısaltması.
Direkt Mesaj => Sizi Twitter’da takip eden kişilere gönderebileceğiniz özel mesajlar. Sadece siz ve gönderdiğiniz kişi görür.
DM => Direkt Mesaj’ın yaygın kullanılan kısaltması.
Hashtag => Twitter’la birlikte gelişen bir terim. # işareti ile başlayan etiketlere hashtag adı veriliyor. örneğin: “#weblopedi”
Trending Topics => Sıkça ve yaygın bir kitle tarafından kullanılan ortak hashtagların veya kelime gruplarının sıralandığı liste.
TT => Trending Topics’in kısltması.
Favorilere Eklemek => Bir Tweet’i beğendiğini göstermek için kullanılan bir eylem. Her Tweet’in altında bu seçenek bulunmaktadır.
Mention => İngilizce bir sözcük olan bu terim birinden bahsetmek için kullanılıyor. @ simgesinin ardından bir kişinin kullanıcı adını yazarak ona hitaben bir Tweet gönderebiliyorsunuz. Örneğin @weblopedi
FF => İngilizce olarak kullanılan Friday Follow sözcüklerinin baş harflerinden oluşmuştur. #FF, #ff gibi kullanılabilir. Cuma günleri, takip ettiğiniz kişilerden, diğer kişilere de önerdiğiniz kişileri önerirken başına bu etiket eklenir.

Previous
Next Post »