k

Kingston’un Mini Devi: HyperX Predator

Günlük hayatta sıkça kullandığımız flash bellekleri düşününce aklımıza gelen en popüler markalardan birisi de Kingston tabiki. Dev şirket Kingston tarafından CES’te tanıtılan bir model ise büyük ilgi topladı: Kingston HyperX Predator!

Flash belleklerimizin kapasiteleri geçen yıllarda hızla artıyor ve fiyatları gelişen teknoloji ile düşmeye devam ediyor. Bu hızlı gelişme içerisinde Kingston çok iddialı bir modelle kendini gösterdi. HyperX Predator isimli bu modelinin en çok dikkat çeken özelliği 1 TB hafızaya kadar çıkartılması. Bildiğiniz gibi şu anda genellikle 8-16 veya en fazla 32 GB’lık ürünleri kullanırken çok yüksek hafızalar için genellikle harddiskleri tercih ediyoruz. HyperX Predator modelinde ise bir harddiskin hafızası bir flash bellek boyutundaki cihaza sığdırılmış. Üstüne üstlük USB 3.0′da 240 MB/s okuma hızına sahip olan bu modelde yazma hızı ise 160 MB/s’a kadar çıkabiliyor. USB 2.0′daki okuma ve yazma hızları ise 30 MB/s olarak belirtiliyor.

HyperX Predator modeline sahip bu belleğin 512 GB’lık ve 1 TB’lık iki modeli bulunurken henüz 1 TB’lık modeli satışa sunulmuş değil. 512 GB’lık modeli ise kısa süre sonra satışa sürülebilir fakat çok yüksek fiyatı nedeniyle kimler alıcısı olur onu bilemeyiz. 512 GB’lık modeli için düşünülen fiyat ortalama 1700-1800 $ arasında. 1 TB’lık HyperX Predator ise nasıl bir fiyattan satışa sunulur bilinmiyor.


Previous
Next Post »